fbpx


Szabadidőben is elegánsan



Ügyfeleink többsége szabadidejében olyan sportokat űz, melyek elegáns megjelenésű ruhadarabok viselését igénylik. Ilyen többek között a vadászat, golf, vitorlázás. De olyan újdonságokkal is ismerkednek, mint például a footgolf . A Canissi Szabóságban készítjük kedvenc szabadidős tevékenységhez passzoló ruházatukat. Cikkeinkben szeretnénk bemutatni néhányat ezek közül a hobbik közül, mégpedig az öltözködés szempontjából. Az első kedvtelés a vadászat.

Az egyik igen fontos tudnivaló erről az időtöltésről, hogy egy vadászat nem attól lesz eredményes, hogy terepmintás ruhába bújnak a résztvevők. Tudnunk kell, hogy már a rómaiak óta a férfiak elegáns öltözetben űzték a vadat. Csak az 1950-es, 60-as években cserélték le a klasszikus nadrág-zakó viseletet a lazább ruhadarabok kedvéért.

A megfelelő minőségű és vastagságú szövetből készült vadász ruházat a több órán át tartó szabadtéri tevékenységekhez is kiválóan alkalmas. A tweed szövetek teljes mértékig kielégítik az időjárási viszontagságok okozta kellemetlenségek elkerülését. Évszázadokon keresztül csak a skót- és ír fölművesek viselték a tweed szövetből készült ruhadarabokat. Ez az anyag durva szövésű, tulajdonságai közé tartozik a tartósság, szél- és vízálló képesség, melyek hasznosak a hűvösebb, csapadékos időjárásban.

A tweed szövetek három típusát különböztetjük meg:

patt

A hétköznapok során sem kell lemondanunk a vadászaton megszokott eleganciáról és kényelemről. Az angol stílusú tweed zakó lezseren elegáns megjelenést igénylő kültéri esemény során kiváló választásnak bizonyulhat. Az őszi/téli szezonban a fekete, szénszürke, palackzöld, rozsdavörös, barna és kék színárnyalatai illenek leginkább a tweed szövetből készült öltönyökhöz.

Egy melegebb napon elegendő lehet egy egysoros háromgombos tweedzakó viselete. Rövid bőrcsizma egészítheti ki megjelenésünket, mely ellenáll a sárnak és a víznek, így a napi programunkban előre nem tervezett kültéri esemény során is jó szolgálatot tehet. A hideg időben kiváló kiegészítő viselet a gyapjú mellény. Az ujjak hiánya sokkal nagyobb mozgásteret tesz lehetővé, így szabadidős tevékenységekhez lehet igazán jól kihasználni.

Látogasson el Szabóságunkba, ahol az Ön egyedi igényeihez igazodva készítjük el, minőségi anyagok felhasználásával elegáns tweed szövet öltönyét.

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0