fbpx


Ötletek, mit és hogyan csomagoljunk egy üzleti útra



Egy néhány napos üzleti út alatt is szeretne elegánsan és változatosan öltözni? A kulcs a sokoldalúság!

Általában nem túl sok lehetőségünk van arra, hogy nagyobb számú ruhadarabot vigyünk egy üzleti útra, ezért a legtöbbet kell kihoznunk a magunkkal vitt készletből.  Átlagosan egy öltönyt vinnünk kell magunkkal, maximum kettőt és emellett érdemes egy sötétkék zakót, mint alapdarabot is becsomagolnunk az útra. Az öltöny tekintetében javasoljuk a szürke árnyalatú darabot, mivel ennek felső és alsó része is jól kombinálható az többi ruhadarabbal. Egy plusz nadrágot is vihetünk magunkkal, azonban ennek színe legyen kontrasztos, ne legyen ugyanolyan, mint a korábban említett darabok.

Az ingek tekintetében keressünk olyan anyagból készült modellt, ami nem könnyen gyűrődik. Ilyen lehet a flanel anyag, mely kevésbé ráncolódik. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a magunkkal vitt vékonyabb anyagú ingeket a szállásra való megérkezés után rakjuk vállfára és esetleg a fürdőszobában akasszuk fel, ahol a gőzben visszanyerik eredeti alakjukat. Az ingek között legyen legalább egy fehér, egy világoskék árnyalatú, valamint egy apró kockás, melyet akár nyakkendő nélkül is felvehetünk. A mandzsettagombokról sem feledkezhetünk el.

31421598 1702836703095582 6405886401350467584 n

A zoknik tekintetében maradjunk meg a pasztell színeknél, ne kísérletezzünk merészebb megoldásokkal, mert azokat nem könnyű összeilleszteni a nálunk lévő alapdarabokkal. Ha mégis valami különlegesre vágyunk, akkor inkább a nyakkendő, a díszzsebkendő vagy a mandzsetta gomb legyen eltérő, mint a megszokott.

Hány pár cipőt vigyünk magunkkal?

A kérdés kiváló, hiszen ahhoz, hogy változatosan tudjunk megjelenni, nem elég egy darabbal utaznunk. Amennyiben pontosan tudjuk előre, hogy milyen eseményeken fogunk részt venni az üzleti út során, akkor ahhoz alkalmazkodva válasszuk ki a cipőket. Általában elmondhatjuk, hogy elegendő három pár cipőt magunkkal vinni, egy ami a lábunkon van az utazás során és még kettő, egy alkalmi és egy a tárgyalások során viselt darab legyen. Az alkalmi cipő lehet egy fekete oxford mintázatú fűzős, míg a tárgyalásokra választhatunk egy bordó vagy világos barna, konyak színű csatos bőrcipőt. A legtöbb üzletember elfelejti, hogy sámfával együtt vigye a cipőt magával. Ez az egyszerű megoldás biztosítja, hogy a bőröndből kivett cipőnk tökéletesen megtartja formáját, nem deformálódik el.

Ahhoz, hogy változatosan tudjunk megjelenni és mégis ne kelljen sok holmit becsomagolnunk az útra, inkább vigyünk több kiegészítőt magunkkal. Ilyen a nyakkendő, nyakkendő tű, díszzsebkendő, mandzsettagomb, csokornyakkendő. Ezeket a darabokat is külön dobozba csomagolva szállítsuk, hogy ne sérüljenek meg az utazás közben. A bőröndbe való csomagolásról általánosságban is elmondhatjuk, hogy célszerű minden kiegészítőt, cipőt külön becsomagolni. A pólók, alsónadrágok, zoknik kerüljenek a bőrönd aljába, ezután következhetnek a gondosan összehajtott ingek és pulóverek.

luggage cases 2158742 1920

Lehetőség szerint az öltönyöket, zakókat és nadrágokat vállfára akasztva, porvédő huzatban, kettőbe hajtva szállítsuk. Ezekre a ruhadarabokra csak nagyon könnyű tárgyakat helyezzünk, mint például a nyakkendők. Ezzel elkerülhetjük a ruhadarabok gyűrődését. A cipők szállításánál javasoljuk, hogy a legnehezebb darabot viseljük utazás alatt, míg a többit páronként talppal és szembefordítva egymással, külön csomagolva pakoljuk el. Ha nagyon kevés helyünk van, akkor a cipőkbe rakhatjuk a zoknikat, ezzel spórolunk némi teret. Ne felejtsük otthon a borotválkozó készletet és az úti manikűrkészletet sem, ápoltságunk alapvető eszközeit.

Az utazáshoz a kemény falú, gurulós bőrönd a legjobb megoldás, mely kiegészülhet egy nagyobb bőr kézitáskával.

Jó utat kívánunk!

Címkék: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0