loader image

Nyitva: H-P: 10-18 óráig
Budapest 1055, Markó u. 4.
+36 70 386 3204
info@canissi.hu

Canissi Blog

Klasszikus elegancia kiegészítője – minőségi karóra

A jól öltözött üzletember megjelenése nem lehet teljes egy kiváló minőségű karóra nélkül.  A luxuskategóriába sorolható kiemelt márkák közé tartozó svájci óráknak nincs párja. Több emberöltőre tervezett, egyediséget és értékállóságot biztosító modellek első ránézésre is minőséget, és erőt sugároznak. A kidolgozottság, a csuklónkra tökéletesen illeszkedő óraszíj olyan érzést vált ki belőlünk, mint amikor a luxusautóban suhanunk az autópályán. Az igazán nagy márkák közül hazánkban legfőképp a ROLEX, DOXA, PATEK PHILIPP, OMEGA ismertek.

A klasszikus megjelenésű modellek nemes anyagok felhasználásával készülnek, többek között arany, fehérarany, nemesacél, gyémánt, kerámia felhasználásával. Az anyagválasztás mellett a limitált szériaszám is biztosítja az órák egyediségét. Nem tömegtermeléssel, hanem egyedi kidolgozással készülnek az egyes modellek, melyekből sok esetben csak néhány tíz, vagy száz darab kerül forgalomba. A klasszikus külső modern belsőt takar, hiszen a svájci óragyárak a legújabb technikai eszközökkel bővítik karóráikat. Már nemcsak egyszerű időmérőkről beszélhetünk, melyek tűpontosan követik az idő múlását, hanem egyéb új funkciókkal is bővülnek ezek a karórák, mint például világidő, kronográf, vízállóság.

A ROLEX órákat készítő óragyár 1905-ben nem Svájcban, hanem Londonban kezdte el gyártani óráit. Svájci óraműveket építettek be az Angliában készült minőségi tokokba, melyet saját márkajelzéssel értékesítettek. 1908-ban aztán áthelyezték székhelyüket és a gyártást is, a svájci La Chaux-de-Fondsba, majd 1915-től ROLEX márkanév alatt kezdték forgalmazni óráikat. Sokan nem tudják, hogy nem sokkal később a cég visszaköltözött Angliába, mert ott kedvezőbbek voltak a gyártással járó költségek. A cégalapító Hans Wilsdorf rengeteg újítást szabadalmaztatott. A Rolex Submariner volt az első 100 méterig vízálló búváróra a világon.

A 120 éves tradícióra visszatekintő svájci óragyára, a DOXA. Napjainkban a pontosságot, eleganciát, és a tradíciót testesítik meg a svájci mesterek által gyártott modellek. Hazánkban a DOXA órái jelentik a pontosságot, mely azon alapszik, hogy a második világháború előtt a magyar vasúttársaság DOXA zsebórákkal szerelte fel vasutasait, így vált egy fogalommá a DOXA és a pontosság – akkoriban. Az óragyár újításaival beírta magát a történelembe, számtalan szabadalmat köszönhetünk a svájci vállalatnak.

Az OMEGA márka méltán híres a nagyvilágban, hiszen komoly minőséget nyújt vásárlóinak. Legnagyobb különlegessége karóráinak, hogy null gravitációban is abszolút megbízhatóan működnek. Az 1800-as évek végén indult kis svájci óra manufaktúrából mára már a világ vezető márkájává váltak. Remekműveiket híres színészek, sportolók, politikusok is viselik, valamint az Olimpiai Játékokon, egyéb sportversenyeken is óráikkal mérik a pontos időt. Egyik legismertebb modelljük 1995-ben James Bond csuklóján feltűnt OMEGA Seamaster modell.

PATEK PHILIPP története, úgy kezdődött, hogy 1844-ben találkozott Antoni Patek és Adrien Philipp órásmester Svájcban, ahol 1851-ben megalapították közös cégüket. Egyik kiemelkedő modelljük a Christie’s aukciós ház által 6,26 millió svájci frankért elkelt, sárga aranyból készült, 1943-ban gyártott, öröknaptár és holdfázis funkcióval ellátott kronográfjuk. Vásárlóik között királyok, pápák is megtalálhatóak. 2005-ben elsőként a cég mutatta be az egyedülálló szilíciumból készült fogaskereket.

Cikkünkben felsorolt márkák közül bármelyik kiváló választás öltözékünk kiegészítésére, hiszen eleganciát, magabiztosságot és kiemelkedő státuszt jelez viseletük.

Szabóságunk szolgáltatásai

Időpontfoglalás

Szabóságunknál előre egyeztetett időpontfoglalás szükséges.
Számunkra fontos a személyre szabott exkluzív élmény!

Bejelentkezés

 

Értesüljön elsőként a legújabb stílustrendekről!