fbpx


Szövetek, melyek nélkül nem készülhet exluzív öltöny és zakó



Szabóságunkban mindig arra törekszünk, hogy a legkiválóbb minőségű anyagokból készítsük el megrendelőink ruhadarabjait. Célunk, hogy vásárlóink átérezzék az egyediséget, a luxust és a kényelmet napjuk során. Szeretnénk ennek kapcsán mai cikkünkben bemutatni néhány szövetmárkát, melyeket felhasználunk munkánk során. Többek között ezekből az anyagokból készülnek az egyedi, testreszabott öltönyök, zakók, sportzakók.

SOLBIATI

Négy generáción keresztül felépített vállalkozás, mely az ötvenes évek végén megszabadul a mesterséges szálaktól és kizárólag természetes alapú szövetek gyártásába fogott. Általuk vált népszerűvé a len alapanyagú textíliák használata a ruhaiparban. Később már nemcsak len és pamut szálakat használtak szöveteik elkészítéséhez, hanem a gyapjú és selyem anyagok felé is nyitottak. Kísérletezéseik a szövetszálak egyedivé tételére eredményesek voltak, keverték az alpaka, vászon, pamut, kasmír szálakat, így hoztak létre egyedülálló fonalat. A mintázatok tekintetében szintén nyitottak voltak az újításokra. Több száz történelmi archívumot kutattak át, végig néztek ezer és ezer könyvet, hogy összegyűjtsék a különböző kultúrákból származó mintákat.

Egyik kedvenc szövetünk a Nobel, mely 100% len alapanyagból készül. Használatával a klasszikus zakó fazont párosíthatjuk a hűvös és kényelmes lenvászon időtlen stílusával. A szövet texturált hatású, széles mintaválasztékkal rendelkezik.

solbiati 07

DRAGO

A DRAGO vezető olasz gyapjúszövet gyártó cég, melynek 160’s termékcsaládja a világon egyedülálló, a szabók világszerte használják, mert a legmodernebb anyagokat tartalmazza. A szövetek súlya  A tervezés és a színek kifinomult kombinációja teszi igazán népszerűvé, több mint 60 színárnyalatban kapható ez a szövet. A kollekció alapanyagai között megtalálható az Ausztráliából hozott  Superfine Merino gyapjú, valamint a kínai kasmír. A páratlan minőségű szövet teljes mértékig Olaszországban készül. Az olasz hagyományt ötvözik az innovatív megoldásokkal, így egyre kisebb súlyú szöveteket képesek gyártani, melyek tovább növelik a kényelmet.

opt tops lana nero 1

LORO PIANA

A XIX.század eleje óta foglalkozik az észak-olaszországi család gyapjúszövet kereskedelemmel. Mára a világon már 132 üzletükben lehet megvásárolni az általuk forgalmazott szöveteket. Anyagaikban a szenvedély, a természetesség és az időtlen szépség keveredik. Szöveteik közül kiemelkedik a Tasmanian, amelyből készült öltözet tökéletes viselet minden évszakra. 50 éve gyártják ezt a típust, mely az idők során több fejlesztésen is átesett, így jelenleg 16 mikronos, azaz S150-es finom gyapjú. Natural Stretch változata a gyapjú természetes memóriájának segítségével éri el, hogy tartós gyűrődés esetén is tökéletesen visszaálljon eredeti állapotába.

tessuti arredamento loro piana interiors collezione tessile berto 1

SCABAL

Korábban egy egész cikket szenteltünk a Scabal cég bemutatására, így most csak néhány szövettípusról ejtünk szót. A Cashmere cotton a Scabal egyik örökzöld terméke, mely nagy népszerűségnek örvend. Az ultra-puha anyag több fajta szálból lett összeállítva, mely tartalmaz 5% kasmírt és 95% pamutot. A 290 g-os szövetek sötét árnyalatúak,  számos kék, mélyfekete, borvörös, földes barna található meg a modellek között. A következő vékonyabb szövet 100%-ban pamutból készül, világosabb árnyalatú színekből áll, mint például a narancssárga, búzavirágkék, cukorka sárga. Ezt követi a 220g-os tiszta pamut szatén szövésű anyag a szivárvány színeiben, világos pasztelekkel, gazdag vörös színekkel, sötét kék és zöld árnyalatokkal. A kollekcióban található 260g-os és 300g-os szövet is, mindkettő finom, tradicionális vonalat képviselő termék. Krémes pasztellek, tengerészkék és fekete színekben választhatóak.

scabal digital lookbook 32

Ahhoz, hogy Ön is érezze a minőségi szövetek által nyújtott luxus érzését, keresse fel Szabóságunkat a Markó utcában, ahol a fenti gyártók szövetmintái megtalálhatóak.

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0