fbpx


Hogyan viseljünk barna cipőt vagy csizmát?



Az elegáns megjelenés egyik fontos eleme a jól megválasztott cipő. Az öltözködési szabályok, valamint a történelem során kialakult szokások szerint a barna színű lábbelik viselése este hat óra után már nem illendő. Az 1700-as évek végétől fogva a vezető választóbírók, költők, előkelőségek hivatalos alkalmakkor és a városban egyaránt fekete cipőt vagy csizmát viseltek. Ekkor kezdődött a barna cipők hétköznapi viseletté válásának folyamata. Az 1930-as években Edward walesi herceg lazított néhány férfi ruhaviselési szabályon, ami lágyabb anyagokat és merészebb színválasztást eredményezett. Ő támogatta a barna Spectator stílusú cipő viselését is.

canissi14

Napjainkban a dressz kód sokkal elfogadóbb, mint a XX. században volt. Ma már, ha barna színű lábbelit veszünk fel egy éttermi vacsorához, egyáltalán nem néznek furcsán ránk a vendégek, sőt a férfiak 80%-nál jobban öltözöttek leszünk. Arra azért figyeljünk, hogy világos barna vagy sárgás árnyalatú cipőt esti órákban már ne vegyünk fel, valamint szmokingot kizárólag fekete cipővel hordjunk.

A barna cipőt viselhetjük farmer, kord, flanel és tweed anyagokból készült nadrágokhoz egyaránt. Ez a szín, ellentétben a feketével, nagyon sokféle árnyalatban jelenhet meg öltözetünkben. Néhány iránymutatást azért adunk Önnek ahhoz, hogyan érdemes hordania a barna cipőt vagy csizmát.

Az olasz divat meghatározó a férfi viseletben is, modernebb és elfogadóbb, mint például a londoni. A britek tisztelik a hagyományokat, így számukra elképzelhetetlen, hogy fekete, vagy kék öltönyhöz barna cipőt viseljenek, míg az olasz férfiak stílusosnak találják ezeket a színkombinációkat. Az itáliai divatban a kedvelt színek között találjuk a natúr színeket, mint például a konyak, kakaó- és négerbarna illetve a teveszőr szín. Bár a fekete cipő biztonságos megoldás, mégis sokkal stílusosabb megjelenést biztosít egy jól megválasztott barna színárnyalatú lábbeli.

canissi13

A business stílus kedvelői követik a londoni hagyományokat, így sosem viselnek fekete, vagy kék öltönyhöz színes cipőt, kizárólag feketét. És bár a mediterrán országokban a barna különböző változatait elfogadhatónak tartják egy üzleti találkozón, mégis figyelnünk kell arra, hogy kizárólag zárt, oxford vagy derby szabású, fűzös modellt viseljünk, esetleg egy könnyedebb anyagból készült öltöny esetében jó választás lehet a papucscipő, mokaszin bőrtalpas verziója. A kék és szürke öltönyhöz kifejezetten ajánljuk a barna színű cipő viselését, míg a barna öltöny szinte elképzelhetetlen barna cipő nélkül, azonban arra ügyeljünk, hogy a lábbeli mindig sötétebb legyen az öltöny színénél.

Amennyiben további tanácsainkra is kíváncsi a stílusos öltözködéssel kapcsolatban, várjuk Önt Markó u. 4. szám alatti Úri Szabóságunkban.

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0