fbpx


Hogyan érjen el tiszteletre méltó megjelenést ügyvédként?



Mint azt mindannyian tudjuk, az első benyomás a legfontosabb, ami alapján kialakul rólunk egy vélemény a velünk kapcsolatba kerülők fejében. A szilárd kézfogás és a jó testtartás csak egy része ennek a benyomásnak. Öltözetünk, megjelenésünk kifinomultsága, összhangja szintén sokat nyom a latba. Egy ügyvéd számára emellett mindennél fontosabb a magabiztos és megbízható kisugárzás. Mindezt elegáns, jól szabott öltönyökben érheti el, mely nem lehet kihívó színű vagy anyagú. Többen esnek azonban olyan hibába, hogy inkább a jól megszokott, biztos szabású, anyagú ruhadarabokat választják, ezzel azonban egy idő után unalmassá válik megjelenésük. Hogyan lehet ezen változtatni? Erre a kérdésre keressük mai cikkünkben a válaszokat.

Maradjunk mindjárt az alapoknál. Az ügyvéd legjobb barátja az öltöny. Elsősorban a kétrészes, klasszikus szabású öltönyre vonatkozik, de ha kicsit formálisabbak akarunk lenni, akkor kiegészíthetjük egy hozzá illő mellénnyel. A standard megjelenés az egysoros gombolást támogatja, bár azok, akiknek testalkata V alakot formáz felvehetik a kétsoros gombolású öltönyt is. Ezek az öltönyök egyébként jobban mutatnak egy vékonyabb anyagból, mint például a szürke flanel. Érdemes az öltöny készítésekor egy plusz nadrágot is csináltatni, mivel ez a ruhadarab gyorsabban elhasználódhat, mint a zakó.

A tiszta színek, a finom csíkok jellemezzék öltözködésünket. Melegebb napokon – mint amilyen az idei tavasz – választhatunk egy sűrű szövésű, jól lélegző pamut anyagot, mint például a Fresco. A szövetekben lévő csíkozás színe legyen fehér, törtfehér vagy szürke. Tartózkodjunk a sárga, zöld vagy rózsaszín csíkoktól. A formális tárgyalások után azonban egy jól szabott, vastagabb csíkozású rövid zakóban folytatódhat a nap.

mretre szabott oeltoeny

Mindenképpen 100%-ban természetes szálakból szőtt szövetet javaslunk választani, hiszen a mesterséges anyagú szövetekben biztos a folyamatos izzadás, ami egész napos tárgyalás esetén igen kellemetlenné válhat.

Az öltöny színével kapcsolatban a sötétkéket és a sötét barnát javasoljuk, hiszen a fekete inkább esti alkalmakra való, vagy temetésre. A kiegészítők színeivel is óvatosan bánjuk, hiszen nem mindenki van tisztában a divattal, ráadásul sokan konzervatívabban állnak az öltözködéshez, így egy tárgyalás során számukra egy nagyon színes, mintás nyakkendő inkább taszító hatású lesz, mint elegáns. Az öltöny alatt viselt ing mondanunk sem kell, hogy hosszú ujjú legyen, kissé kilógva a zakó alól. Fehér vagy világoskék árnyalatú modelleket válasszunk. Finom szövésű, nem csillogó fonallal átszőtt darabok visszafogott eleganciát kölcsönöznek, halvány csíkos, esetleg anyagában mintás, extrém gallér megoldások nélküli modelleket érdemes viselni.

A nyakkendő színeihez a piros, bordó, sötétkék és a kék árnyalatai a legmegfelelőbbek. Alternatív megoldásként próbálkozhatunk a palack zölddel, nagyon sötét narancssárgával is, de minden esetben a matt változatokat használjuk. A fényes szatén olcsóságot sugallhat. A nagyon apró pettyes mintázatú nyakkendő most nagyon divatos. A nyakkendő méretére is oda kell figyelnünk, az övig érjen, és ne tovább.

dsc6840 másolat

Tiszteletre méltó ügyvédként nem választhatjuk a rózsaszín inget, a türkizkék nyakkendőt, még ha személyiségünk el is bírja ezeket a színeket, akkor sem illendő, mert az emberek másra asszociálnak és szemükben ez komolytalanságot jelképezhet.

Utolsóként tennénk említést a zokniról és a cipőről. A zokni hossza még manapság is sokszor túl rövid. Senki nem kíváncsi a láb szőrzetünkre, ügyeljünk arra, hogy amikor leülünk se látszódjon ki csupasz lábunk a nadrágból. Aranyszabályként vegyük alapul azt, hogy a zokni színe egyezzen meg az öltöny, vagy a nadrág színével. Alapvetően az egyszínű zoknit javasoljuk, merészebbek akár felvehetnek csíkosat is, ami akár tengerészkék alapon sárga csíkos is lehet, de csak módjával bánjuk a színekkel.

Sose essünk abba a hibába, hogy egy méretre szabott öltönyhöz olcsó cipőt veszünk fel. Mindenképpen vegyünk egy klasszikus fekete oxford cipőt, emellett használjunk csokoládébarna, vagy burgundi modelleket is.

Címkék: , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0