fbpx


Dress code különböző alkalmakra



Nem mindennap kapunk meghívást esküvőre, hivatalos eseményekre, így sokszor a meghívón feltüntetett dressz kód gondot jelenthet számunkra. Kerülhetünk olyan helyzetbe a rossz értelmezés miatt, hogy vagy túl elegánsan érkezünk a helyszínre, esetleg épp ellenkezőleg rossz öltözködésünk miatt a pincérrel keverhetnek össze. Nézzük, mit kell tudnunk ahhoz, hogy az ilyen típusú kínos eseteket elkerülhessük.

Esküvői öltöny

Az öltönyök nemcsak a hétköznapok viseleteként használatosak, hanem kiemelt események során is használják őket a férfiak, még azok is, akik hétköznap sportosabb, lazább viselethez szoktak. Ilyen például az esküvő, mely nemcsak a menyasszony számára fontos esemény, hanem a vőlegény életében is meghatározó pillanat. Az ő nagy napja is ez egyben, így számára sem mindegy a megjelenés. Az esküvői öltöny választásakor fordítsunk elég időt a legmegfelelőbb darab kiválasztására. A legfontosabb, hogy jól érezze magát a vőlegény a választott modellben. Az idei trendeknek megfelelően legyen a vőlegény stílusához, egyéniségéhez illő az esküvői öltöny. Természetesen az esküvő dekorációjának és a menyasszony ruhájának stílusát figyelembe kell vennie a vőlegénynek is a ruha választáskor. Bátran használhatnak nyomott mintás anyagot nemcsak az esküvői mellény és nyakkendő esetében, hiszen az idei trendek támogatják a 3D hatást és a virágmotívumok használatát. Az esküvői mellény nem kötelező darabja az öltönynek, mégis érdemes az esküvői ceremónián viselni, hiszen eleganciát sugall. Ne féljen megmutatni bohókás oldalát az ifjú pár férfi tagja, a ceremónia öltöny már nemcsak feketében jó választás, hanem akár a világosabb szürke, halvány zöld, halvány kék is elfogadott szín lehet. A ceremónia mellény színében és mintázatában is elüthet az öltönytől, ebben az esetben viszont érdemes a nyakkendő és a virágdísz színeivel összehangolni azt 

Ceremónia öltöny

A formális vagy ceremoniális viseletet különböző rendezvények, diplomáciai események, opera látogatásakor viselik a férfiak. Az olyan ceremóniákon, ahol meghívottként veszünk részt többnyire az invitáláskor megkapjuk az esemény dresszkódját. Ebben pontosan meghatározásra kerül, hogy milyen típusú ruha viselése az elvárt. A ceremónia öltöny lehet frakk vagy szmoking. Ezek közül a frakk a formálisabb viselet. A meghívóban meghatározhatják még azt is, hogy fekete vagy fehér csokornyakkendőt kell kötni az öltönyhöz. Figyeljünk a black tie vagy white tie kifejezésekre, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljük, és a pincérekkel keverjenek bennünket össze egy rossz nyakkendő választás miatt.

Frakk

Az öltözködési etikett szerint a frakk viselése a legelegánsabb alkalmakkor ildomos. Ennél a ruhadarabnál a mellény, a csokornyakkendő és a kesztyű mindig fehér színű, a frakk maga és a cipő pedig fekete. Bálok, állami fogadások szoktak frakkot előírni a férfi meghívottak számára. Formáját tekintve elől rövid, míg hátul fecskefarok szerű módon végződik. Amikor a frakk viselője helyet foglal, elegáns mozdulattal söpri félre a székről a lelógó ruhaanyagot, nem illendő ugyanis ráülni a kabát szárnyaira. A kétsoros kabátot nem kell begombolni.

Szmoking

Estélyeken, esti rendezvényeken, operában, esküvőn és hivatalos fogadásokon kiváló megjelenést biztosít a szmoking viselőjének. A klasszikus változat fekete, sálgalléros, egysoros gombolású. Selyemgallérja jellemző, általában fekete vagy mélykék árnyalatú anyagból készül. A szmokinggal színben azonos nadrág mindkét oldalát csík, azaz tressz díszíti. Mellényt, széles selyemövet és csokornyakkendőt illik hozzá felvenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0