fbpx


Az elegáns megjelenés alapja a kiváló szövet, egyszóval Scabal



Otto Hertz szövetkereskedő 1938-ban alapította meg a minőségi szöveteket készítő belga céget. Kezdetben csak öten dolgoztak a vállalatnál, mely helyi kisvállalkozásként üzemelt. 1950-re azonban már a világ mester szabóinak vezető kelme beszállítójává lépett elő a cég.
Mai napig a Hertz család leszármazottai vezetik a manufaktúrát, és ez a családias szellem a munkakörnyezetre, az alkalmazottakra és a termékajánlatokra is kiterjed. A cégben a kezdetek óta fáradhatatlanul azon munkálkodnak, hogy innovatív fejlesztésekkel a legjobbat nyújtsák ügyfeleiknek, de mégis megtartsák a tradicionális értékeket.

Olyan technikákat, technológiákat alkalmaznak az új szövetek kikísérletezésénél, mellyel feszegetik a határokat. Ezeknek az erőfeszítéseknek a csúcspontja a különleges darabok elkészítése. A családi gazdaságokból származó szuperfinom gyapjú használatával, vezető innovatív megoldások és a hagyományos technikák ötvözésével készülnek a mennyei tapintású szövetek. A Scabal 1971-ben felkérte a szürrealista művészt, Salvador Dalit, hogy egyedülálló látásmódjával álmodja meg, melyek az ő saját, személyes víziói a 21. századi férfiruha viseletről. Az elkészült 12 db akvarell festmény képe a Scabal magazin első számában jelent meg, az eredeti festmények a mai napig a cég tulajdonában vannak, és a manufaktúra tervezői számára nyújtottak iránymutatást a szövetek megtervezésekor. Idén júliusban a berlini Dali múzeumban kerültek a képek kiállításra. 1974-ben saját méretes szabóságot kezdett üzemeltetni a cég. A Scabal szövetek és szabóság jó híre a művészvilágban is gyorsan terjedt, hamarosan elérte Hollywood-ot és a Brodway-t is. Vito Corleone híres szmokingja, amit Marlon Brando a „Keresztapában” viselt, valamint Robert de Niro a „Kaszinó” című filmben használta ruhadarabjai, mind a Scabal szöveteiből és szabóságában készült modellek voltak.

Napjainkban olyan hírességek viselik az általuk készített ruhadarabokat, mint például Barack Obama, Tom Cruise, David Beckham vagy sir Paul McCartney. A Wall Street Farkasai és a kifinomult James Bond sorozat úriemberei is mind Scabalt viselnek a filmekben.

anyag 1

1989-re már több mint 5000 fajta anyagválasztékkal rendelkezett a Scabal, melyek luxus minőséget képviselnek. A teljes gyártási folyamatot leszabályozták, így a kasmírból, selyemből, mohairből, pamutból és lenből készült anyagok méltón képviselik a márkát. Az extra finom Super 100 szövettől a Scabal saját készítésű Super 250-es anyagáig minden megtalálható a választékban.

A Scabal manufaktúra több mint 75 éve munkálkodik azon, hogy elegáns, tartós és egyedi ruhatárat biztosítsanak az igényes férfiak számára.
Az őszi/téli kollekció a gazdag textúrák és színek szezonja, valamint visszatérnek a klasszikus díszítéshez. A gazdag őszi színek semleges palettája közt megtalálhatóak a fekete, szénszürke, palackzöld, rozsdavörös, barna, mélykék és indigó árnyalatai.

Címkék: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0