fbpx


A Thomas Crown eset



Steve McQueen nevét említve két film biztosan eszébe jut mindenkinek. Az 1971-ben készült Le Mans, és az 1968-as autóőrülteknek kötelező Bullit (A chicagói tanú). A benzingőzös gondolatok között mégis ott sejlik egy hideg tekintetű playboy, kinek mély és érces hangjára úgy fordultak meg a nők, mint ahogy a férfiak kapják fel a fejüket egy ’68-as Ford Mustang Fastback hangjára.

A Thomas Crown ügy 1968-as első változatában háromrészes, középszürke, halvány glen kockás öltöny az egyik legemlékezetesebb darab. A milliomos playboy szerepéhez illő outfit elkészítésre nem mást kértek fel, mint a 60-as évek sztár szabóját, kinek kezei készítették Roger Moore James Bond öltönyeit is. (Innen az angol elegancia?) Douglas Hayward, a szürke öltönyt kék egyszínű béléssel, harmonizáló halványabb kék inggel – kagylóhéj mandzsettagombokkal – és Windsor kötésű French blue nyakkendővel álmodta meg, így adva teljességet és összhangot. 

Welcome home, Mr. Crown.

“I’ll wear whatever I want just to tell you I’m filthy rich.”

A zakó egysoros, két gombos, kissé slim fazon. Az ötgombos mellény különleges kiegészítője a Patek Philippe arany zsebóra.  Thomas Crown sziluettje a magas, finoman illeszkedő derekú nadrággal válik határozottá, kihangsúlyozva viselője karakterét. 

Képtalálatok a következőre: thomas crown patek philippe

A Persol 714 egyedileg McQueennek készült. A szemüveg a mai napig kapható, Dennis Roberts örök klasszikust alkotott. Kék lencséjén keresztül talán a kanyarok is úgy láthatóak, ahogy SMcQ látta. 

Képtalálatok a következőre: steve mcqueen the thomas crown affair

Az 1999-es Pierce Brosnan főszereplésével készült remake-ben erre az összhangra ugyan úgy figyeltek, ráadásul egy zöld ’67-es Shelby Mustang off-road is Steve McQueen szellemét idézi fel. Az elegancia viszont így már kevésbé volt hűvös.

Thomas Crown és James Bond olyanok, mint a tökéletes kék öltöny és a fekete szmoking egymás mellett a gardróbban. Az alkalomhoz választjuk melyik énünk kerüljön felszínre. 

Képtalálatok a következőre: steve mcqueen the thomas crown affair

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0