fbpx


5 borotválkozási hiba és ezek elkerülése



Amikor a borotválkozásról esik szó, nagyon könnyű belépni egy rutinba, csak azért, mert kényelmesebb egyfajta mozdulatsort ismételni,  nem törődve azzal, hogy esetleg a végeredmény nem teljesen megfelelő. Az útmutatóban bemutatjuk a leggyakoribb borotválkozási hibákat és megmutatjuk, hogyan szüntetheti meg a rossz szokásokat.

1. Élesség

A legnagyobb probléma a pengék élessége. A reklámokban elfelejtik bemutatni, hogy nemcsak a pengék száma a fontos, hanem az is, mennyire élesek azok. Mindegy, hogy milyen jó a fogása a borotvának, vagy hány darab zselé csík gördíti az arcunkon, ha a penge nem elég éles ahhoz, hogy a lehető legrövidebbre vágja az arcszőrzetet.

Amennyiben az Ön haja, szőrzete vékony szálú, és az arcbőre is sima, akkor vélhetően könnyű dolga van a borotválkozással, ellenkező esetben azonban minden reggel megküzd a tökéletes megjelenésért.

2. Nem megfelelő előkészítés

Teljesen mindegy, hogy milyen borotvát használunk, ha nem megfelelően készítjük elő arcbőrünket. Minden azzal kezdődik, hogy forró vízzel átmossuk az arcunkat, hiszen ekkor megnyílnak bőrünk pórusai, így felpuhul a szőrzet is. Egy klasszikus Borbélyszalonban nedves, gőzölt kendőt használnak. Otthon a legjobb megoldás a törülközőt 30 mp-re a mikróba tenni, majd egy rövid időre az arcunkra helyezni. Nem tart sokáig, mégis igen hatékonyan felpuhítja az arcbőrt.

3. Krémek használata

Mindenképpen szükséges, hogy használjuk a borotvakrémet, gélt vagy habot. A bőrnek szüksége van olyan anyagra, mely magas zsírtartalmú. Ideális esetben ezt a krémet előmelegített borotválkozó ecsettel kell a bőrre felvinni, ez gazdag habot eredményez, mely segíti a szőrtüszők kiemelkedését a bőrből.

dsc3379

4. Spórolás

A legtöbb ember azzal követi el hibát, hogy csak a költségekre összpontosít. Olcsón szeretné megúszni és kényelmesen. Azonban ez nem minőségi eredményt fog hozni számunkra. A legjobb megoldás a sima arcbőr eléréséhez a hagyományos, old school, forró törülközős késes pengével végzett borotválás, egy precíz borbély segítségével. Az otthoni borotválkozás esetében pedig a minőségi pengéjű borotva használata javasolt.

5. Új kipróbálása

A jól bevált, és valóban hatékony módszert ne cserélje le valami új megoldásra, amit a reklámokban látott. Inkább próbálja meg az eddigi megoldást tovább tökéletesíteni.

 

Következtetés

A borotválkozási hibák elkerülhetőek, ha forró vízzel felpuhítjuk a bőrt, minőségi borotválkozási eszközöket használunk éles pengékkel. Elektromos borotva használata kényelmet nyújt, de nem mindenki számára megfelelő hatékonyságú. A leghatékonyabb megoldás klasszikus borotválás egy Barber Shop-ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0